Het Luchtwegportaal

Grote vragenlijst

Het Portaal is een grote vragenlijst, die dokters hebben gemaakt om voordat jij op bezoek gaat in het ziekenhuis alvast te weten welke problemen er bij jou aan de hand zijn. Dat kan hoesten zijn, maar ook jeuk aan je huid of een loopneus.

Misschien heb je de vragenlijst al eens ingevuld, of heb je samen met je vader of moeder een deel ingevuld. Soms zijn er veel vragen voor jou bij, maar soms ook bijna geen. Dat ligt aan de antwoorden die je ouders op de eerdere vragen hebben gegeven.

Hoe ziet de vragenlijst eruit?

De vragenlijst ziet er zo uit als op het plaatje hieronder. Voor elk onderdeel hebben we een andere achtergrond bedacht, best leuk he?

 

Wat kan ik met het Portaal?

Het Portaal maakt voor jou een mooi overzicht als je de vragenlijst helemaal hebt ingevuld. Daar kan je nog eens nakijken of alles helemaal klopt. Maar als je ook nog onderzoeken hebt moeten doen in het ziekenhuis, dan kan je na ongeveer 2 weken de uitslagen hiervan ook in het Portaal bekijken! Leuk als je in de toekomst wil vergelijken hoe het bijvoorbeeld vorig jaar ging!

Hoe vaak moet ik vragenlijsten invullen?

Als er bij jou astma is vastgesteld door de dokter, zal je een keer in de 3 maanden een korte vragenlijst toegestuurd krijgen. Het invullen van die vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. Als je in totaal 4 vragenlijsten hebt ingevuld krijg je van ons een Bol.com bon voor de moeite!

Waarom moet ik de vragenlijsten invullen?

Natuurlijk hoef je niets – maar jouw dokter wil graag een goed beeld krijgen van jouw klachten, het hele jaar door! Als het goed gaat vergeet je soms aan de dokter te vertellen dat het een half jaar geleden niet zo goed ging. Of misschien vergeet je best wel vaak om je puffs te gebruiken als het goed gaat. Dat willen we graag weten, omdat het ons veel leert over de ziekte astma.

De vragenlijsten die jullie invullen kunnen, als jullie dat goed vinden, worden gebruikt voor onderzoek. Dat betekent dat een onderzoeker naar alle vragenlijsten kijkt van alle kinderen, en samen met de onderzoeken die je in het ziekenhuis hebt gedaan (bijvoorbeeld een blaastest, of bloedtest) om moeilijke vragen over astma te kunnen beantwoorden.

Onderzoek

Als we van jou en je ouders de ingevulde vragenlijsten, en de uitslagen van je onderzoeken mogen gebruiken voor onderzoek, krijg jij na 4 vragenlijsten (1 lange, en 3 korte) van ons een Bol.com bon. Hiervoor kan je hier de bon downloaden en naar ons toesturen per post. Je kunt ook gewoon even via het contact formulier een berichtje sturen naar ons als je 4 vragenlijsten hebt ingevuld.