Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u veel gestelde vragen en onze antwoorden. Heeft u een vraag die er niet bij staat, neem dan contact met ons op via het contact formulier.

 

Vragen over het Luchtwegportaal 

 1. Hoe kan ik inloggen in het Luchtwegportaal om toegang te krijgen tot de vragenlijsten?
 2. Hoe krijg ik inlogcodes voor het Luchtwegportaal?
 3. Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord of gebruikersnaam ben vergeten?
 4. Wat wordt er met de gegevens gedaan die die wij invullen in de vragenlijst?
 5. Ik wil afsluiten maar ben nog niet klaar met de vragenlijst, kan dat?
 6. Wat moet ik doen als ik  de uitslagen van het onderzoek niet begrijp?
 7. Het antwoord wat ik heb ingevuld klopt toch niet, wat moet ik doen?
 8. Waar vind ik de uitslagen van de vragenlijst?
 9. Waar vind ik de uitslagen van het onderzoek dat in het ziekenhuis is gedaan?
 10. Ik wil niet langer vragenlijsten invullen, wat moet ik doen?
 11. Wat moet ik doen als het inloggen niet lukt?
 12. Worden mijn gegevens wel veilig opgeslagen?
 13. Er wordt in het portaal (en in de informatiefolder) gesproken over onderzoek, wat wordt hiermee bedoeld?
 14. Wat moet ik doen als ik niet meer mee wil doen met het luchtwegportaal?

 Vragen over het Expert Netwerk

 1. Wat is het Expert Netwerk
 2. Is mijn dokter lid van het Expert Netwerk?
 3. Waarom word ik gevraagd om het luchtwegportaal in te vullen?

     

 1. Hoe kan ik inloggen in het Luchtwegportaal voor toegang tot de vragenlijsten?
  Met uw eigen persoonlijke inlogcodes kunt links boven aan deze pagina inloggen in het daarvoor bestemde formuliertje. U hebt dan uw gebruikersnaam en wachtwoord nodig.
  Terug  
 2. Hoe krijg ik inlogcodes voor het Luchtwegportaal?
  Inlogcodes voor het portaal krijgt u van uw eigen kinderarts. U kunt uw kind ook zelf aan te melden rechts boven op de knop 'Aanmelden' te klikken. We zullen u dan zo spoedig mogelijk inloggegevens sturen.
  Terug
 3. Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord of gebruikersnaam ben vergeten?
  U kunt een e-mail sturen naar luchtwegportaal@umcutrecht.nl. Vermeld hierbij de naam van uw kind en het ziekenhuis waar uw kind onder behandeling is.
  Terug
 4. Wat wordt er met de gegevens gedaan die die wij invullen in de vragenlijst?
  De gegevens die jullie gaan invullen worden gebruikt om de afspraken in het ziekenhuis beter te kunnen voorbereiden. Jullie dokter kijkt dus voorafgaand aan de afspraak naar jullie antwoorden, en tijdens de afspraak in het ziekenhuis kan hij/zij doorvragen op bepaalde punten. Daarnaast worden de gegevens gebruikt om de zorg voor kinderen met luchtwegklachten, of met andere allergische klachten te verbeteren. Alle gegevens worden geheel anoniem gebruikt voor analyses.
  Terug
 5. Ik wil afsluiten maar ben nog niet klaar met de vragenlijst, kan dat?
  Ja, u kunt altijd de vragenlijst wegklikken – ook als het per ongeluk gebeurt worden alle antwoorden gewoon opgeslagen. De vragenlijst begint bij de laatst ingevulde vraag als jullie opnieuw inloggen.
  Terug
 6. Wat moet ik doen als ik  de uitslagen van het onderzoek niet begrijp?
  Maak een printje van uw vragen, en neem deze mee naar uw afspraak in het ziekenhuis. Daar kunnen jullie de vragen goed bespreken.
  Terug
 7.  Het antwoord wat ik heb ingevuld klopt toch niet, wat moet ik doen?
  Als u vragen aan het invullen bent, kunt u ten allen tijden terug naar eerdere vragen in het portaal. Dit doet u door de pijltjes te gebruiken boven aan het vragenblokje en daar uw antwoorden te veranderen.
  Terug
 8. Waar vind ik de uitslagen van de vragenlijst?
  Klik in de openingspagina van het portaal (nadat jullie zijn ingelogd) op de blauwe pijl om naar de uitslagen te gaan. In het beeld wat daarna verschijnt, kunnen jullie op de tab ‘Vragenlijsten’ en hierna op ‘ingevulde antwoorden’ klikken voor de ingevulde vragenlijst. De andere tabjes geven de scores weer van de aanvullende vragenlijsten die jullie over de verschillende onderdelen hebben ingevuld. Als ze ‘geen’ bevatten, betekent dit dat er geen aanvullende (maar alleen screenende) vragen zijn gesteld over dit onderwerp.
  Terug
 9. Waar vind ik de uitslagen van het onderzoek dat in het ziekenhuis is gedaan?
  Klik in de openingspagina van het portaal (nadat jullie zijn ingelogd) op de blauwe pijl om naar de uitslagen te gaan. In het beeld wat daarna verschijnt, kunnen jullie op de tab ‘Aanvullend onderzoek’ klikken. Hierna kunt u klikken op een van de 3 mogelijkheden. Zijn deze uitslagen onduidelijk, neem dan contact op jullie dokter.
  Terug
 10. Ik wil niet langer vragenlijsten invullen, wat moet ik doen?
  Stuur een email via het contactformulier (linkje naar ‘contact’). Geef daarbij duidelijk aan wat jullie reden is om niet langer vragenlijsten in te vullen. Wij zullen jullie uit het systeem verwijderen.
  Terug
 11. Wat moet ik doen als het inloggen niet lukt? 
  Als het inloggen op het portaal niet lukt zijn er verschillende mogelijke problemen:
 • U ziet de foutmelding: "De combinatie van de gebruikersnaam en het wachtwoord is drie maal niet juist ingevuld. Het systeem blokkeert u daarom gedurende 15 minuten" Het systeem is zeer gevoelig voor hoofdletters en (onbedoelde) spaties. Is er mogelijk iets mis gegaan met het overnemen van de inloggegevens? Gedurende een kwartier kunt u niet inloggen. Hierna kunt u het nogmaals proberen: let bij opnieuw proberen op de hoofdletters in zowel de gebruikersnaam als het wachtwoord!
 • Uw browser ondersteund het Luchtwegportaal niet:
  • Maakt u gebruik van Google Chrome?
   Alleen oudere versies ondersteunen het Luchtwegportaal. U kunt wel inloggen door gebruik te maken van Internet Explorer of FireFox.
  • Maakt u gebruik van Safari (Apple)?
   Safari (Apple) ondersteunt het Luchtwegportaal niet. Om in te kunnen loggen kunt u wel gebruik maken van Internet Explorer of FireFox. 

    

    

    
   Meest voorkomende browsers (vlnr: Safari, Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox)
   Terug

 1. Worden mijn gegevens wel veilig opgeslagen?
  De gegevens die u invult worden op een beschermde en beveiligde omgeving gecodeerd opgeslagen. De gegevens zijn alleen voor uw eigen kinderarts zichtbaar.  Als u toestemming geeft voor het gebruik van uw gegevens voor wetenschappelijk onderzoek zullen alleen de antwoorden die u op de vragen geeft en aanvullende onderzoeken die eventueel zijn verricht, geanominiseerd worden opgeslagen. Dit betekent dat we geen gebruik maken van uw persoonlijke informatie.
  Terug
 2. Er wordt in het portaal (en in de informatiefolder) gesproken over onderzoek, wat wordt hiermee bedoeld?
  Met onderzoek wordt bedoeld dat de gegevens die u invult (als u daar toestemming voor geeft) gebruikt kunnen worden voor het beantwoorden van onderzoeksvragen. Zo kunnen we de informatie en antwoorden die u invult in het portaal samen met die van vele andere kinderen gebruiken om de zorg en behandeling van kinderen met luchtwegklachten en allergieen te verbeteren.
  Terug
 3.  Wat moet ik doen als ik niet meer mee wil doen met het luchtwegportaal?
  Jullie kunnen je te allen tijde terug trekken uit het Luchtwegportaal. Stuur hiervoor een bericht via het contacformulier, waarin u aangeeft wat de reden is waarom u wilt stoppen. Wij zullen u vervolgens uitschrijven. 
  Terug
 4.  Wat is het Expert Netwerk?
  Het Expert Netwerk is een netwerk van kinderartsen die samenwerken om de zorg voor kinderen met luchtwegklachten en allergien te verbeteren. Het Expert Netwerk is opgericht vanuit het Wilhelmina Kinderziekenhuis en werkt samen met een aantal regionale ziekenhuizen. In de toekomst zullen steeds meer kinderartsen met het aandachtsgebied luchtwegklachten en allergische klachten zich hierbij gaan aansluiten.
   Terug
 5. Is mijn dokter lid van het Expert Netwerk?
  De leden van het Expert Netwerk kunt u vinden op het gedeelte voor behandelaars van deze website. Klik hier om direct naar deze pagina te gaan.
   Terug
 6. Waarom word ik gevraagd om het luchtwegportaal in te vullen?
  Als uw arts u vraagt het luchtwegportaal in te vullen voor uw kind, kunnen hierdoor de klachten van uw kind beter in kaart worden gebracht voorafgaand aan de afspraak bij de specialist. Het kan ook zijn dat u expliciet voor wetenschappelijk onderzoek wordt gevraagd om het portaal in te vullen.
  Terug